Greenwich Village NYC Penthouse

Satisfying an international client with an eclectic aesthetic was the backdrop for this 2,200 square-foot penthouse gut-renovation located between Union and Washington Square Parks in Greenwich Village. A key challenge in this design was achieving unity through the juxtaposition of varying design elements; the original brick walls, iron window frames and custom industrial metal-clad columns against the ¬†clean modern lighting and crisp European kitchen. The TV/media area is purposely lean and uncluttered, maximizing the open-loft nature of the space. By keeping the classic radiators and creating the custom walnut wall element, Satomi balanced the industrial coolness with an inviting warmth. Additionally, Satomi brought in a bit of the city’s grit with the “graffiti” tiles in the bathroom. And the deep-grey master bedroom ceiling accentuates the natural light pouring down from the skylight.